Overslaan naar inhoud
đź“„ Toecan Coach Driver Info - NL

Toecan Coach Info voor chauffeurs - NL

đź’ˇ

Inhoud

In het voertuig

Het voertuig is uitgerust met geavanceerde technologie om de veiligheid te verbeteren. De volgende apparatuur is geĂŻnstalleerd:

ADAS Camera en display

De ADAS-camera wordt op de voorruit gemonteerd en werkt als een dashcam die continu beelden opneemt op een SD-kaart. De camera legt externe beelden van de omgeving vast en is zo geconfigureerd dat er geen geluid van binnen het voertuig wordt opgenomen.

Korte videoclips van 15 seconden van gevaarlijke gebeurtenissen (aggressief rijden, waarschuwingen voor botsingen) worden automatisch verzonden naar de externe server.

Daarnaast heeft de camera AI-functies om de omgeving te monitoren. Dit omvat het meten van de volgafstand tot de voorligger. Het display is verbonden met de camera en toont de volgafstand (in seconden). Het kan ook waarschuwingen weergeven wanneer er onveilige rijsituaties worden gedetecteerd.

Display Symbolen

Symbool

Betekenis

Symbool

Betekenis

Voorligger gedecteerd

Een voorligger werd gedecteerd. De volgafstand in seconden wordt weergegeven.

Voorwaartse botsing waarschuwing.

Bijna-botsing met voorligger.

Veilige Afstand waarschuwing

De Volgafstand is te klein.

Voetgang waarschuwing

​Gevaarlijke situatie met voetganger.

Camera Knoppen

Deze tabel beschrijft de functies van de knoppen op de camera (knoppen op het display zijn alleen voor geluid)

GPS Tracker

De GPS-tracker bevindt zich in het dashboard en registreert live gegevens zoals de positie, snelheid en rijgedrag.

Indien beschikbaar is de GPS-tracker ook verbonden met de FMS CANbus van het voertuig voor het vastleggen van gegevens met betrekking tot ecologisch rijden en met de tachograaf voor het uitlezen van de identiteit van de bestuurder via de bestuurderskaart.

Smartphone app

Na de integratie van de Toecan-technologie in het voertuig wordt het sterk aanbevolen om de Toecan-smartphoneapplicatie voor bestuurders te installeren. Met deze app kunnen gebruikers hun rijprestaties volgen en inzicht krijgen in voltooide ritten, scores, gebeurtenissen en andere details.

Installatie

De app kan alleen worden gebruikt nadat er een account is aangemaakt door je Toecan-beheerder. Je ontvangt een e-mail met een magic link en een inlogcode.

Magic Link

De magic link kan worden gebruikt om de app te downloaden en om in te loggen in de app. In zeldzame gevallen is bekend dat de magic link niet compatibel is met bepaalde types telefoon. Als je de app hebt geĂŻnstalleerd en je wordt niet automatisch ingelogd bij het openen van de magic, gebruik dan de inlogcode.

1. Als je de magic link voor de eerste keer opent, wordt de Google Play store of de Apple app store geopend. Installeer de applicatie.
  2. Als je de link opent nadat de app is geĂŻnstalleerd, log je in op de app. Selecteer je taal start met gebruik van de app.

Login Code

In het geval de magic link niet werkt op jouw type smartphone, gebruik dan de login code die je ontvangt in de uitnodigingsmail.

• Download en installeer de Toecan app via de Play store of App store door te zoeken naar "Toecan"
  • Bij het openen van de app, selecteer "enter short code". Geef je code in om in te loggen.